سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اندرزها، صیقل جانها و جلای دل هایند . [امام علی علیه السلام]

محصولات ویژه

لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :46
بازدید دیروز :44
کل بازدید :557659
تعداد کل یاداشته ها : 561
103/9/8
4:41 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسین[7]
باسلام هدف این وبلاگ،گردآوری پیشنهادات تحلیلگران موفق بورس است.

-----
خبر مایه
------ -----
لوگوی دوستان
 

-----
شروین شهریاری
پرسش‌:‌ خانم سارا از طریق پست الکترونیک پرسیده‌اند‌: لطفا تحلیلی از شرکت فولاد خوزستان ارائه دهید‌.
خواننده‌ای بدون ذکر نام نیز این پرسش را مطرح کرده‌اند‌: با توجه به پوشش 387 ریالی سود فولاد خوزستان در شش‌ماه اول‌، به نظر شما تعدیل سود شرکت چقدر خواهد بود؟‌
پاسخ‌:‌ یکی از بهترین برهه‌های زمانی برای تحلیل گران بنیادی جهت ارزیابی وضعیت یک شرکت و تخمین سودآوری و ارزش‌گذاری سهام آن‌، زمان انتشار گزارش‌های مالی میان دوره‌ای حسابرسی شده (6‌ماه) است که در مورد «فخوز» هنوز این گزارش‌ها منتشر نشده است‌.
</B>

پیش‌بینی بودجه تهیه‌شده توسط شرکت نیز با توجه به اولین سال پذیرش در بورس و نیز نوسان‌های نرخ‌های فروش محصول و مواد اولیه‌، احتمالا در سال جاری با انحراف مثبت محقق خواهد شد که گمانه‌زنی در مورد میزان این انحراف مثبت نیز تا زمان انتشار گزارش‌های 6‌ماه حسابرسی‌شده دشوار خواهد بود، اما به علت داغ بودن بحث «فخوز» در میان فعالان بازار‌، حسب‌الامر خوانندگان محترم با در نظر گرفتن مفروضات زیر‌، ‌اقدام به تخمین سودآوری شرکت در سال 86 می‌کنیم‌:
1 -‌ حجم تولید با توجه به راه‌اندازی بخشی از طرح توسعه و با فرض دستیابی به ظرفیت اسمی‌کامل 4/2‌میلیون تن پیش‌بینی شده است‌. گزارش‌های 3 و 6‌ماه نشان می‌دهند که دسترسی به این ظرفیت با توجه به سوابق و مشکلات تامین انرژی‌، خوش‌بینانه در نظر گرفته شده است‌؛ بنابراین با توجه به تحقق حدود یک‌میلیون تن تولید در 6‌ماه اول و با فرض بهبود وضعیت تولید در 6‌ماه دوم‌، تولید و فروش 86 را با رعایت جانب احتیاط‌، 2/2‌میلیون تن شمش فولاد در نظر می‌گیریم‌. قیمت فروش محصولات در 6‌ماه اول حدود 500 تومان در هر کیلو و اکنون حدود 15درصد بالاتر از میانگین 6‌ماه اول سال است‌. در این خصوص نیز با رعایت احتیاط‌، قیمت فروش 2/1‌میلیون تن محصول را در نیمه دوم سال 550‌تومان و بدین ترتیب میانگین نرخ فروش سالانه محصول‌،527 تومان در هر کیلو محاسبه می‌شود‌. کل درآمد حاصل از فروش بالغ‌بر 1180میلیارد تومان خواهد شد. (‌با احتساب 20‌میلیارد تومان فروش گندله‌)
2 -‌ برای تولید هرتن شمش فولاد (محصول نهایی)‌، فولاد خوزستان در سال‌جاری حدود 7/1‌تن سنگ‌آهن نیاز دارد‌. همچنین شرکت اعلام نموده است که قصد دارد موجودی مواد اولیه در ابتدای دوره را در سال جاری حفظ نماید‌؛ بنابراین با فرض خرید 75/3‌میلیون تن سنگ‌آهن که 25/1‌میلیون تن وارداتی و 5/2‌میلیون تن داخلی (مطابق میانگین سهمیه چند سال گذشته) باشد به ارقام 175‌میلیارد تومان (داخلی) و 198‌میلیارد تومان (خارجی) برای تامین سنگ‌آهن مورد نیاز می‌رسیم‌. گفتنی است، در این فرض‌ قیمت سنگ‌آهن داخلی مطابق مفروضات شرکت با رشد 10‌درصد هزینه حمل و سنگ‌آهن وارداتی با 50درصد رشد نسبت به پیش‌بینی 105600 تومانی در هر تن (با احتساب هزینه حمل) در نظر گرفته شده است که با توجه به افزایش سرسام‌آور اخیر قیمت جهانی سنگ‌آهن و افزایش هزینه‌های حمل‌، پیرو رشد قیمت حامل‌های انرژی‌، فرض معقولی است‌. (در بودجه شرکت قیمت سنگ‌آهن خارجی 60 دلار بدون هزینه حمل لحاظ شده است‌. ) مابقی هزینه اقلام مواد اولیه مطابق مفروضات بودجه و تنها با در نظر گرفتن 2/2میلیون تن تولید ( به جای 4/2) برابر 125‌میلیارد تومان به دست می‌آید. بنابراین سهم مجموع هزینه مواد اولیه در قیمت تمام شده بالغ‌بر 498میلیارد تومان (‌175 + 198 + 125‌) خواهد گردید‌.
3 -‌ هزینه سربار تولید در پیش‌بینی 86 با افزایش غیرمتعارف 43درصدی از 122هزار تومان در هر تن در سال 85 به بیش از 177‌هزار تومان رسیده است‌. با بررسی گزارش‌های 3 و 6‌ماه در می‌یابیم که سربار هر تن تولید در این دوره، 140‌هزار تومان محقق شده است‌. با اصلاح (کاهش) این سرفصل، مجموع هزینه سربار و دستمزد به ازای هرتن محصول را 160هزار تومان در نظر می‌گیریم که برای 2/2میلیون تن تولید این رقم بالغ‌بر 352میلیارد تومان خواهد شد؛ بنابراین مجموع بهای تمام شده کالای فروش رفته‌، 850‌میلیارد تومان ( 498 +352 ) به دست می‌آید.
4 -‌ سایر اقلام نظیر هزینه‌های عملیاتی و مالی و متفرقه، با توجه به پوشش‌های موزون در گزارش‌های ادواری، احتمالا با انحراف کمی ‌نسبت به بودجه تحقق خواهد یافت‌. این اقلام را در اینجا نیز مطابق مفروضات اولیه بودجه لحاظ می‌کنیم.
5 -‌ در محاسبه مالیات، در پیش‌بینی بودجه، معافیت‌های صادراتی و نیز معافیت 5/2‌درصدی ناشی از بورسی شدن شرکت در سال 86 محاسبه نشده است‌. با در نظر گرفتن این موارد‌، مالیات در بودجه مورد پیش‌بینی برابر 32‌میلیارد تومان به دست می‌آید‌.
با توجه به محاسبات فوق‌، پیش‌بینی سود خالص هر سهم فولاد خوزستان برای سال‌جاری 725‌ریال محاسبه می‌شود‌.
در پایان یادآوری این نکته ضروری است که پیش‌بینی انجام شده با توجه به مفروضات‌، تنها جنبه گمانه‌زنی دارد و با تغییر هریک از فرض‌های موجود می‌توان به پیش‌بینی‌های مختلفی از سود سال‌جاری شرکت دست یافت‌.
همچنین شایان ذکر است که در گزارش 6‌ماه شرکت‌‌، حاشیه سود ناخالص 33‌درصد تحقق یافته است که با توجه به عدم تغییر محسوس نرخ‌های فروش نسبت به قیمت‌های پیش‌بینی شده بودجه، علت را باید در کاهش بهای تمام شده جست‌وجو کرد‌. به نظر می‌رسد، علاوه بر کاهش هزینه سربار،شرکت از مواد اولیه داخلی (ارزان‌تر) و یا موجودی اول دوره برای تولید کالا نیز بهره جسته است که تفاوت ایجاد شده با مارجین 24درصدی پیش‌بینی اولیه ناشی از همین موارد است‌. با انتشار صورت‌های مالی حسابرسی شده 6‌ماه می‌توان قضاوت دقیق تری در این خصوص کرد‌. در جدول زیر مقایسه بودجه حسابرسی 85 فولاد خوزستان‌‌، پیش‌بینی 86‌، واقعی 6‌ماه حسابرسی نشده و پیش‌بینی انجام شده توسط نگارنده را مشاهده می‌کنید:

کاظم جان اگر ممکن است نظرت را درباره این تحلیل بفرمایید چون حداقل سود محاسبه شده در این مطلب 72 است ولی در محاسبات شما 88 ذکر شده است لطفا متغیر های تاثیر گذار را کمی توضیح دهید

86/7/29::: 9:53 ص
نظر()